(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Boloňské špagety

Potřebné ingredience
500g hovězího masa, 2 řapíky celeru, 1 velká mrkev, hrst čerstvé bazalky, sůl, pepř, 2 bobkové listy, 2 hřebíčky, 400g krájených rajčat, olivový olej, 200ml červeného vína, 2 stroužky česneku, 1 lžička třtinového cukru. Špagety, parmazán
Postup přípravy
Na oleji orestujeme na malé kousky nakrájenou mrkev a celer, po chvíli přidáme kousky česneku, nakonec cukr, bobkový list a hřebíček. Po orestování zeleniny přidáme mleté maso a část bazalky, zalijeme vínem a dusíme. Po 20 - 30min. přidáme rajčata a podlijeme mírně vodu nebo vývarem. Necháme vařit do zredukování omáčky na požadovanou hustotu. Nakonec vmícháme zbytek bazalky. Podáváme se špagetami posypané parmazánem.

...

...

...

...

...

...

...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé